Diepvries fruit, gezond?
Waarschijnlijk heb jij het jezelf ook wel eens afgevraagd.. Hoe gezond is diepvries fruit nou eigenlijk?
Vitamine Bo gebruikt verschillende soorten fruit in haar smoothies, zowel vers fruit als diepvries fruit. Vers fruit staat bekend om de vele vitamines en mineralen die het bevat. Maar hoe zit dat bij diepvries fruit? Bevat dat ook zoveel vitamines en mineralen als vers fruit? Je hoort hier verschillende verhalen over, maar na vandaag heb jij hét antwoord op deze vraag.
Jazeker! In sommige gevallen is het zelfs gezonder dan vers fruit. Dit komt omdat het fruit meteen wordt ingevroren na het plukken. Dit zorgt ervoor dat het proces waarbij voedingsstoffen worden afgebroken stopt, waardoor de vitamines beter bewaard blijven.
Vers fruit legt nog een hele weg af voordat het terechtkomt bij Vitamine Bo, de supermarkt of bij jou thuis; het fruit wordt geplukt, vervoerd, ingepakt en opnieuw vervoerd. Tijdens dit transport gaan er voedingstoffen verloren. Ook wordt vers fruit geplukt als het nog niet helemaal rijp is, zodat het tijdens het transport verder kan rijpen. Echter is het zo dat door een vroege pluk het fruit nog niet de maximale hoeveelheid gezonde voedingstoffen heeft bereikt.
Diepvries fruit zorgt er ook voor dat Vitamine Bo elk soort fruit kan gebruiken voor de smoothies, ongeacht ze op dat moment niet in het seizoen zijn. Het nadeel van diepvries fruit is dat het tamelijk snel zacht en ‘papperig’ wordt wanneer het ontdooid. Het is dan ook niet ideaal om het puur op te eten. Daarom is de combinatie van diepvries fruit en vers fruit de key voor de perfecte kwaliteit, textuur en smaak voor de smoothies die je gewend bent van Vitamine Bo. Ons advies is dan ook: gebruik lekker diepvries fruit in combinatie met vers fruit!